Over Kramer en ERMO

 

WN KRAMER BV uit Burgerbrug (NH) importeert al een aantal jaren machines voor de Nederand, België en Luxemburg. Een aantal dealers verkopen de machine voor hun klanten en Kramer zorgt voor ondersteuning, service en onderdelen. Bekende merken zoals GRAMEGNA (spitmachines), RM (haspels), LIDEN WEIGHING (weegsystemen) en SKOVBO (stroverdeler) Kramer is vaak te vinden op de bekende beursen zoals AGRIBEX en AGRITECHNICA bij onze merken.  Van onze machines zijn vaak showmodellen te zien en demomachines beschikbaar.

KRAMER importeert de complete productlijn van ERMO uit  het Italiaanse Casalbuttano (nabij MILAAN). Deze fabriek ERMO produceert al meer dan 50 jaar ploegen voor vooral de Italiaanse markt. 80% van de loonbedrijven in Italië werken met een ERMO ploeg.

De KRAMER ERMO ploeg is zo degelijk gebouwd dat de machine geschikt is voor zwaardere en hardere grond. De ploeg komt uiterst goed tot zijn recht bij zware Hollandse klei met waardes van 85% afslibbaar. In de Noord-Italiaanse Povlakte is sprake van dergelijke  kleigronden en daarvoor is deze ploeg speciaal ontwikkeld.

Met 70 dealerbedrijven in Italië worden klanten voorzien van service. De meeste gebruikers van ERMO ploegen werken in het Noord Italiaanse povlakte gebied. De povlakte staat bekend om zijn zware robuuste grond en vraagt om een goede constructie met hoge staal kwaliteit voor de ploeg. De Italianen hebben met andere kennis en klantwensen aan de tekentafel gezeten dan de andere in Nederland en België bekende ploegmerken. Door de zware omstandigheden hebben ze  de ploeg vanuit een ander oogpunt moeten maken. De ploegen worden gemaakt van klasse 700 staal en heeft balkenmaat 120 x 120, 150 x 120 en 200 x 120. Aan de ploegbalk wordt niet gelast en er worden geen gaten in geboord. De montage vindt alleen plaats door middel van borgplaten van 15 mm. De ploegschaar is boven op de balk gemonteerd op de balk, daardoor is er veel minder torsie. Als breekbout wordt M20 gebruikt waar door de concurrentie M16 wordt toegepast.

Deze wijze van bouw komt ten goede voor de houdbaarheid van de machine, afstellen van de machine, comfort voor de tractorbestuurder, dieselverbruik en de ploegkwaliteit. Een groot aanbod ploegscharen is beschikbaar in verschillende maten en van verschillende materialen gemaakt zoals ook triplex. De ploeg is uit te voeren met tipkouters, schijven en aan te sluiten op GPS.  Naast de reguliere ploegmaten worden ook diepploegen van bijvoorbeeld 1 meter diep gebouwd, ecoploegen, zandploeg,  combinatie onland en in de veur. 

Naast ploegen bouwt ERMO ook molploegen, schijveneggen, cultivatoren en diepwoelers.

Meer informatie is te vinden op  www.ermo.it

Zowel van de kleiploeg als de zandploeg is een demo beschikbaar.

https://www.youtube.com/user/wnkramerbv

https://www.facebook.com/wnkramer.nl/

https://www.wnkramer.nl